Montblanc medieval

Compartir:

Montblanc és la capital de la Conca de Barberà i una gran ciutat medieval. Va formar-se al voltant del petit turó de Santa Bàrbara a la vall del riu Francolí i als peus de les Muntanyes de Prades.

Té un dels recintes emmurallats més ben conservats de tota Catalunya i durant l’època medieval, va ser una de les ciutats més importants de Catalunya.

Coincidint amb la diada de Sant Jordi cada any es celebra la Setmana Medieval de Sant Jordi, que ha estat declarada Festa d’interés Turístic Nacional de Catalunya per rigor històric. Durant aquestes dates la vila reviu l’edat medieval engalanan-se amb banderes i estendards senyorials. Aquesta festa ve de la Llegenda de Sant Jordi que situa, segons Joan Amades, la lluita de Sant Jordi amb el drac davant les muralles de la ciutat.

La ciutat ofereix durant l’any altres activitats com la visita de la muralla, un audiovisual sobre el Misteri de Sant Jordi o visites guiades (cal reservar). Podeu veure més activitats i monuments a visitar en aquest enllaç: Mapa turístic de Montblanc

 

Per més informació: Ajuntament de Montblanc i Montblanc Medieval

Vols reservar?

Ens ho pots demanar per on vulguis

Contacta'm